Op deze pagina krijgt u een indruk van mijn hedendaagse werkzaamheden die in het vak spuiten en voorbewerken voorkomen. Dit kan zijn, het herstellen van een schade, het herspuiten van een enkel carroseriedeel of compleet. Niet alleen de standaard kleuren maar ook de zogenaamde 'special-paints' zoals flip-flop lak, of andere verfraaiingen aan voertuigen behoren tot de mogelijkheden.

Maar ook andere oppervlakken zoals boten, yachten, muren, keukenkasten noem het maar op!



Panel repair / Deur reparatie





Reparatie van metalen/aluminium deuren of kozijnen behoren tot de mogelijkheid. Tevens kan ik voor u schades repareren aan sandwichpanelel ook wel panel repair genoemd. Hier kan gekozen worden voor geheel of gedeeltelijk overspuiten na de reparatie.

Spot repair



Het verhelpen van schades aan plaatwerk of kunstof delen is geen enkel probleem, veelal kan gekozen worden voor het geheel opnieuw spuiten van een deel. Zoals op de foto te zien is, kan dit ook plaatselijk en is in sommige gevallen aantrekkelijker in de kosten. In dit geval zat het gat vlak onder het sleep-oog plaatje. Op foto twee is de plek gearceerd waar de schade zat.

Steenslag repair



De bekende kwaaltjes van voertuigen, opspattende steentjes raken als eerste de voorbumper en motorkap en laten putjes achter in de lak. Met de juiste materialen is de optische waarneming na de ingreep van deze steenslag moeilijk nog te zien en oogt stukken beter.

Spuiten en voorbewerken









Het meest diverse werk dat er is, het spuiten van voertuigen of boten. Vooral trucks zijn stuk voor stuk 'custom paints' van klanten die hun vervoermiddel zien als een visitekaartje. En daarom moet dit ook goed opvallen met kleurstellingen en andere aankleding in en op het lakwerk.

Twee voorbeelden van in metallic-lak gespoten boot en yacht, het oogt zeer fraai! Op vaartuigen wordt niet altijd een metallic lak toegepast, gezien dit een specialisatie betreft.










Een blauw-metallic jacht met kleine schade door een aanvaring, is hier op locatie hersteld.



Hier een voorbeeld van gespoten muren, de muren zijn eerst gestuct en vervolgens gespoten. Waardoor ze een glans krijgen voor dat extra effect in uw keuken.

Ronald van Teunenbroek (RvT Repairs)
Freelance autospuiter & voorbewerker
telefoon: 06 54 994 626
email: r.teunenbroek@gmail.com